Ingrid van der Krol (1958) creëert met inkt en verf, fantasiebeestjes op papier. De beestjes ontstaan als vanzelf en ze wordt iedere keer weer verrast hoe de beestjes er uiteindelijk uit gaan zien. Deze vrijheid staat bijna haaks op haar werk als portretschilder, waarbij juist realisme een grote rol speelt.

Een aantal jaar geleden heeft ze de stap genomen om haar beroep als fysiotherapeute achter zich te laten en zich volledig te richten op het kunstenaarsvak. In eerste instantie is ze begonnen met het schilderen van portretten en heeft hiervoor portretlessen gevolgd op de Wackersacademie in Amsterdam. De diverse masterclasses die zij bij bekende portretschilders volgde, vormden uiteindelijk een stevige basis voor haar schilderijen.

Het creëren van fantasiebeestjes is ontstaan na de vraag om een kinderboek te voorzien van illustraties.Daarbij was het de kunst om meer vanuit de fantasie te werken dan vanuit het realisme. Ingrid ziet wel een overeenkomst met het portretschilderen. De beestjes hebben allemaal hun eigen karakter en dat maakt het dan ook zo boeiend.

Inmiddels hebben de beestjes hun weg gevonden naar diverse wenskaarten, schilderijtjes, een boekje, lux uitgevoerde reproducties en binnenkort komt daar ook kindertextiel bij. Verder worden ze ook in opdracht gemaakt voor speciale gelegenheden, drukwerk en bedrijven.

Al met al, de fantasiebeestjes hebben het druk en er komen steeds weer nieuwe vriendjes bij.

 

In de MO Museum Shop vindt u diverse artikelen met daar op afbeeldingen van de Fantasiebeestjes. Zo zijn er kaarten, boekjes en reproducties in passe-partout te vinden, maar ook is het mogelijk de Fantasiebeestjes te gebruiken voor posters, een mok, T-shirts, rompertjes, schort of slabbertje.  

www.fantasiebeestjes.nl